De American Bully XL: temperament, gezondheid, voeding, prijs en verzorging (2024)

De American Bully XL, ook wel bekend als Bully XL of XL Bully, is een imposant hondenras dat aan populariteit wint over de hele wereld. Verwar deze hond niet met de Amerikaanse Bulldog, want dit zijn niet dezelfde honden.

Dit hondenras is afkomstig uit de Verenigde Staten en heeft veel kenmerken van andere Amerikaanse Pitbull-achtige rassen, zoals de Amerikaanse Staffordshire Terrier(Amstaff) en de English Bulldog. Deze prachtige honden zijn kenmerkend aan hun lieve sociale karakter en indrukwekkend uiterlijk.

De American Bully heeft 3 verschillende maten, de Pocket Bully, American Bully en de Bully XL. De Pocket is de kleinste versie met een lager gewicht en de XL is de grootste versie die er bestaat.

Karakteristieken van de American Bully XL

Deze grote honden hebben een krachtig voorkomen. Ze vertonen een atletisch gespierde bouw en beschikken over behoorlijk wat kracht. Wat betreft grootte kunnen deze Amerikaanse honden tot bijna 70 centimeter in schofthoogte groeien en een gewicht bereiken van meer dan 45 kilogram, er zijn zelfs XL reutjes van rond de 70 kilo.

Ondanks hun grote gestalte zijn deze honden echter enorm lief, zachtaardig en loyaal aan hun familieleden, waardoor ze een goede keuze zijn voor een gezinshond.

Grootte

  • Teefjes: 48tot 58cm
  • Reutjes: 51tot 61cm

Gewicht

  • Teefjes: 32tot 64kg
  • Reutjes: 36tot 68kg

Veelzijdige kleuren en vachtpatronen van de Bully XL

De American Bully XL komt voor in een breed scala aan kleuren en vachtpatronen, waardoor elke hond uniek is. Enkele veel voorkomende kleuren zijn blue, zwart, bruin, wit, fawn (beige) en rood. Bovendien kan deze hond een bont vachtpatroon hebben waarbij meerdere kleuren gemengd zijn een prachtig visueel effect creëren. Dit maakt dit ras enorm kleurrijk en aantrekkelijk voor toekomstige hondenverzorgers.

Onderhoud van de kortharige vacht

Het American Bully XL-ras heeft een kortbenige, glanzende vacht die weinig onderhoud vereist. Een routineuze borsteling met een rubberen borstel of speciale want verwijdert dode haren en helpt het afwerpen te verminderen. Omdat deze Amerikaanse hond gevoelig kan zijn voor huidallergieën, wordt geadviseerd om regelmatig op eventuele irritatie of vlooienbeten te controleren.

Oogvorm en kleuren

De ogen zijn middelgroot, ovaal tot licht rond en staan goed uit elkaar en laag op de schedel. Alle kleuren zijn toegestaan, behalve blauw. De oogkas mag niet zichtbaar zijn.

De American Bully XL: temperament, gezondheid, voeding, prijs en verzorging (1)

Ontvang het laatste nieuws en tips van Wamiz!

De sociale aard van de Amerikaanse XL Bully

Een van de meest bijzondere eigenschappen van het American Bully XL ras is hun lieve en sociale persoonlijkheid. Hoewel deze Amerikaanse terriers er misschien intimiderend uitzien, staan ​​deze reuzen erom bekend vriendelijk en zachtmoedig te zijn, waardoor ze uitstekende gezinsgezelschappen zijn. De XL Bully heeft de neiging om goed overweg te kunnen met kinderen van alle leeftijden en past zich goed aan verschillende situaties in huis aan.

Gezondheid en levensduur van het ras

Het gemiddelde leven van een American Bully XL varieert tussen de 10 en 12 jaar. De hond vereist regelmatige dierenartscontroles om mogelijke gezondheidsproblemen in de kiem te smoren, zoals heupdysplasie, hartaandoeningen of allergieën. Het is ook essentieel om ze uitgebalanceerd hondenvoer met de juiste hoeveelheid voedingsstoffen voor hun grootte en activiteitsniveau aan te bieden.

Beweging en fysieke activiteit

De American Bully XL heeft behoefte aan regelmatige lichaamsbeweging om zowel zijn lichaam als geest gestimuleerd en gezond te houden. Wandelingen, trekspellen en zwemmen zijn allemaal geschikt voor dit krachtige ras. Omdat ze zo sterk en atletisch zijn, stellen ze het op prijs om flink te kunnen rennen en stoeien in een grote tuin of park.

Nesten en pups: wat te verwachten

Zoals bij de meeste hondenrassen, wordt er aangeraden enkel een American Bully XL pup te kopen bij erkende en verantwoordelijke fokkers. Een nest van dit ras bestaat meestal uit vier tot acht puppy's per zwangerschap. Goede fokkers zullen ervoor zorgen dat de pups gesocialiseerd en ingeënt zijn voordat ze naar hun nieuwe huis gaan. Informeer jezelf goed over het eigenaarschap van dit ras voordat je besluit een pup van dit ras aan te schaffen.

Aangezien de FCI het hondenras niet erkent, zijn er geen geregistreerde fokkers. Ondanks dat het ras niet officieel erkend wordt, heeft deAmerican Bully Kennel Club(ABKC) en de DBKC wel een aantal vereisten en een rasstandaard opgesteld, tevens geven zij stambomen uit voor de honden.

Bully XL: de prijs

Op internet kun je tevens puppy's van het ras vinden zonder officiele papieren, wees hiermee voorzichtig aangezien er niet gecotroleerd kan worden wat de achtergrond van de hond is. Een onduidelijke foklijn is fataal voor dit hondenras, aangezien er niets bekend is over het fokdoel. De prijs voor een Bully XL met achtergrond informatie (informatie over ouders en afkomst) met een ABKC stamboom kan oplopen tot enkele duizende euro's.

Het gemiddelde maandbudget voor voeding en verzorging van een Bully XL ligt rond de €70.

Wist je dat: Een Bully XXL officieel niet bestaat?

Vaker worden de de honden te koop gezet als XXL, De XXL is dezelfde hond als de XL (wellicht is de hond wat groter dan gewoonlijk, maar het is hetzelfde ras)

Training en socialisatie voor een gehoorzame XL Bully

Het is noodzakelijk om de Bully XL op jonge leeftijd te socialiseren en te trainen. Goede fokkers zullen in deze eerste fase al beginnen met socialisatie. Positieve bekrachtiging en consistente training zijn essentieel bij het trainen van een American Bully XL. Doordat ze intelligent en leergierig zijn, moet training uitdagend zijn en hen mentaal stimuleren om succesvol te zijn.

Hondensport: een uitstekende manier om energie te verbranden

Vele eigenaren van een American Bully XL laten hun honden deelnemen aan verschillende soorten hondensport activiteiten. Enkele populaire opties zijn weight pull (trekken), agility, obedience (gehoorzaamheid) en rally-sport. Dit is niet alleen een geweldige manier om hun energie te verbranden maar ook om hun intelligentie en gehoorzaamheid verder te ontwikkelen.

XL Bully als eerste hond

Het adopteren van een XL Bully brengt twee vereisten met zich mee: ervaring in hondentraining en kennis van de speciale behoeften van dit hondenras.

Hoewel het waar is dat een Bully XL wordt beschouwd als onderdanig en gehoorzaam aan de verzorgers. Wat echter niet mag worden vergeten, is hun dominantie over soortgenoten en hun verleden als trouwe viervoeters die klaar zijn om te vechten.

Bovendien barst de American Bully XL van kracht. Als ze slecht gesocialiseerd zijn, worden ze een ernstige bedreiging voor de mensen om hen heen. Het feit dat het een lijsthond is in Nederland geeft al aan dat ze niet bijzonder geschikt zijn als eerste hond.

Is de XL Bully gevaarlijk?

De mantra is vaak "Er zijn geen slechte honden, alleen slechte baasjes". Eengoed getrainde hondvormt minder een bedreiging voor mensen. Het is belangrijk op te merken dat de meeste gevaren die geassocieerd worden met XL Bullies niet inherent zijn aan het ras zelf, maar eerder gerelateerd zijn aan onjuiste training, socialisatie, verzorging, of eigendom.Er zijn echter twee punten om rekening mee te houden.

"Er zijn geen slechte honden, alleen slechte baasjes"

Ten eerste kan eenslecht getraindeChihuahuabijten, maar de schade zal veel minder ernstig zijn dan wanneer iemand wordt gebeten door een XXL hond met hoog gewicht. XL Bullies zijn krachtige, gespierde honden met het vermogen om hun kaken op slot te zetten als ze bijten. Om nog maar te zwijgen over het feit dat hun ouderrassen werden gefokt en gebruikt voor hondengevechten...

Dit brengt ons bij het tweede punt - dit zijn krachtige honden die beter niet in handen worden gegeven van onervaren verzorgers. Ze moeten te allen tijde goedgetrainden onder controle zijn. Helaas komen XL Bullies soms in verkeerde handen terecht, bij gezinnen die meer geïnteresseerd zijn in het bezitten van een statussymbool dan in een hond die bij hun levensstijl past. Deze honden zijn "op de markt gebracht" als stoere, intimiderende waakhonden - en zo komen ze terecht bij mensen die precies dat willen.

Voor verzorgers die geen belang hechten aan een goede training en socialisatie is dit een tragisch recept voor een ramp.

Doe de test: Welk hondenras past bij mij?

De American Bully XL:  temperament, gezondheid, voeding, prijs en verzorging (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5897

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.