Honeycomb maken - Culi Sandra (2024)

Geplaatst: · Bijgewerkt: door Sandra

Honeycomb maken stond echt al heel lang op mijn lijstje. Eigenlijk al sinds mijn vakantie naar Nieuw-Zeeland, want daar was mijn favoriete snack een 'Chrunchie'. Een reep die ik in Nederland helaas nog nooit heb gespot.

Naar recept gaan

Honeycomb maken - Culi Sandra (1)

Echt zo lekker, dit zijn chocoladerepen gevuld met knapperige stukjes honeycomb. Destijds had ik het nog nooit gegeten maar het wekte mijn nieuwsgierigheid wel, dat honeycomb.

Masterchef

Het bleef eigenlijk altijd een beetje rondspoken in mijn achterhoofd en toen ik Lauren Eldridge tijdens een aflevering van Masterchef zelf honeycomb zag maken, besloot ik toch maar eens de keuken in te duiken en het zelf te maken.

Omdat dit niet een recept is waarbij je veel kunt experimenteren, maakte ik gebruik van het Masterchef recept voor honeycomb van Lauren.

Wat is Honeycomb?

Het grappige is, dat in veel honeycomb recepten helemaal geen honing wordt gebruikt (in dit recept wel overigens).

De naam is dan ook niet afgeleid van honing, maar van honingraat.

Kijk maar eens naar de structuur van dit koekje, dan snap je waarschijnlijk de vergelijking met een honingraat wel!

Dankzij het gebruik van baking soda zal het beslag enorm gaan opbollen, en daardoor krijg je die prachtige structuur in het koekje.

Honeycomb bewaren

Met dit recept maak je trouwens een flinke hoeveelheid honeycomb (twee grote plastic bewaardozen vol), dus je kunt het recept eventueel ook halveren als je niet zoveel nodig hebt.

Dat kan ik me trouwens niet voorstellen haha, want hier blijf je van snoepen... En je kunt de koekjes ook heel goed bewaren. In die luchtdichte dozen blijven ze erg lang goed.

Serveertips

De honeycomb is heerlijk om zó te eten als snackje, maar je kunt het ook als toetje serveren, verbrokkeld over een bol ijs.

Kleine stukjes honeycomb kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om een toetje of taart te garneren.

Oh en ook lekker: dip de stukken honeycomb (deels) in gesmolten chocolade, bestrooi met wat zeezout en laat dit opstijven!

Honeycomb maken - Culi Sandra (2)

Honeycomb maken

Honeycomb is een heerlijk koekje dat lijkt op een honingraat, vandaar de naam. Het zelf maken is niet moeilijk maar wel heel erg leuk om te doen. Er komt geen oven aan te pas!

5 van 2 stemmen

Afdrukken Pinterest

Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten

Bereidingstijd: 10 minuten minuten

Totale tijd: 20 minuten minuten

Porties: 30 stukjes

Auteur: Sandra

Handig om te hebben

Ingrediënten

  • 415 gr fijne kristalsuiker
  • 150 gr glucosestroop (zie opmerkingen)
  • 65 gr honing
  • 70 gr water
  • 18 gr baking soda

Zo maak je het

  • Zet een grote bakvorm (20x30 cm) of twee grote kommen klaar (bv van die kommen waar je beslag in maakt) en bekleed deze met bakpapier.

  • Zeef de baking soda zodat je zeker weet dat er geen klontjes inzitten.

  • Zet een grote pan (van een liter of twee inhoud) klaar en doe daar de suiker, stroop, honing en het water in. Zo'n grote pan lijkt wat overdreven voor de inhoud, maar dt is echt belangrijk want zodra je straks de baking soda bij het mengsel doet, neemt het enorm in volume toe en je wilt niet dat je pan overstroomt.

  • Zet dit mengsel op een zacht vuurtje en roer door tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en check regelmatig met de thermometer hoe warm het mengsel is. Als het mengsel 160 graden is haal je de pan van het vuur en meng je al roerend de baking soda erdoor. Het mengsel neemt nu heel snel toe in volume, giet het mengsel over in de bakvorm of de kommen.

  • Laat het mengsel in twee uurtjes hard worden en snijd het met een broodmes in stukken. Bewaar de honeycomb in een goed afgesloten doos, dan blijft zeker een paar wekengoed.

Notities

Glucosestroop kun je (online) kopen maar je kunt het ook van druivensuiker en water. Je kunt de glucosestroop ook vervangen door golden syrup of maple syrup (ahornsiroop), die laatste geeft wel een ander smaakje aan de honeycomb.

Wees alsjeblieft heel voorzichtig bij het maken van dit recept, de karamel wordt 160 graden en dus meer dan kokend heet. Let dus goed op je handen bij het overgieten van het mengsel.

Tip: je kunt de honeycomb in gesmolten chocolade dippen, dan lijkt het op de 'Crunchie' repen.

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorieën: 81kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 0.01g | Vetten: 0.04g | Zout: 171mg | Vezels: 0.004g | Suiker: 18g

Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Tip: klik op het groene hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

More bakrecepten

  • Maanzaadcake met citroen
  • Deense broodjes met room
  • Paastaart met lemon curd
  • Crème de marrons - zoete kastanjecrème

About Sandra

Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

Reader Interactions

Laat een reactie achter

Honeycomb maken - Culi Sandra (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6563

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.